Tükrök galériája

  • - A tükröket általában arra használjuk, hogy önmagunkat a lehető legkissebb torzítással viszontláthassuk. Azonban arról sem feledkezhetünk, meg hogy a lakásokban és középületekben használatos tükrök sokkal több funkciót töltenek be, mint például a jól ismert esztétikai és tér-építészeti funkciókat.
    A tükrök formája lehet számos ma is ismert és használt technikai megoldás alapja és megvalósítási eszköze is, úgy, mint a Csodák Palotájában megtekinthető és kipróbálható Suttogó Tükrök
    A parabolatükröknek különleges tulajdonságuk, hogy a fókuszpontjukban kibocsátott gömbhullámokból a tükör tengelyének irányában haladó síkhullámokat hoznak létre. Így az "adótükör" a beszélő hangját széles nyalábban a másik tükör felé irányítja. A hullámok útja természetesen meg is fordítható, vagyis a tengellyel párhuzamosan beeső hangot a vevőtükör a fókuszban egyesíti. A két tükör meggátolja, hogy a beszélgetők halk hangjának az energiája szétszóródjék a teremben. Az adó a kicsiny hangenergiát irányított nyalábban továbbítja, s azt a vevő egy pontban gyűjti össze. Ez az oka annak, hogy a suttogó beszédet a parabolatükröknél álló személyeken kívül még akkor sem érthetné meg senki, ha a két tükör között próbálna meg fülelni.

Velencei dekortükör szélekkel
Velencei dekor tükör szélekkel

Sajnos csak én javítottan

Tükör beszerelés elött

Tükör beszerelés elött

Dekor tükör és lámpák

A fürdőszoba ékessége

Dupla mosdó feletti

Két személyes mosdó bal oldala

oxidokkal festett,égetett

Vissza a Lámpák,Orák, Tükrök, Kovácsoltvas csillárokhoz